Szép Új Világban a család képezi a gazdasági rendszer alapját, amely az egy háztartásba bejelentettek bevételeinek és költségeinek elszámolásán alapul.

Alaphelyzetben a családban élők összes jövedelmét összeadjuk, elszámoljuk a költségeket és a maradékból adót fizetünk. Itt jön az egyik legfontosabb tétel: a költségelszámolás. A család az alapvető élelmiszereken, lakbéren, hiteltörlesztéssen túl számos kiadásra kaphat kedvezményt, ezek elsősorban a tanulást, egészséges (betegségmegelőző) életmódot és más, hosszú távú előnyöket jelentő programokat takarják. Egyszerűen megéri uszodabérletet venni (és nyilván használni), mert az adókedvezmény után fillérekbe kerül csak, míg bizonyos luxuskiadások (alkholol, cigaretta stb) nyilván nem számolhatók el, így arányaiban lényegesen nagyobb terhet fognak jelenteni.

A másik fontos pont: mivel a lakásfelújítást és társait elszámolhatják, így számlát fognak kérni a vízszerelőtől, autószerelőtől és úgy általában mindenhol, azaz a szürkegazdaság egy része kényszerűen eltűnik, és amit az adókedvezmények részén kesésként élne meg az állam, máris bejön máshol.

A családi adózással együtt jár a családi könyvelés is, amely máris remek alkalom a korábban említett családi tanácsadói szolgáltatás bevezetésére, ahol tökéletesen személyre szabott ajánlatokat tehet az ügynök, beleértve a hiteleket, a nagy értékű vásárlásokat, de még a nyaralást is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuv.blog.hu/api/trackback/id/tr851866969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása